Με την Σαρακοστή προ των πυλών και τηρώντας την καθιερωμένη παράδοση αναφορικά με τα εδέσματα που την περιβάλουν,  δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την σημασία που έχουν τα παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα σε όλη αυτή τη διαδικασία που θέτουμε το σώμα και τη σκέψη μας.

Κρασί, ούζο και τσίπουρο λοιπόν καταναλώνονται παραδοσιακά, αλλά με φειδώ και εδώ θα παρουσιάσουμε μια βορειοελλαδίτικη ποτοποιία που δεκαεπτά ποτοποιοί ένωσαν δυνάμεις, μεράκι, και εμπειρία απέναντι στις επιχειρηματικές προκλήσεις και δημιούργησαν την Ποτοποιία Θράκης.

Με αφοσίωση, αγάπη και άριστη γνώση της τέχνης της απόσταξης, αλλά και με αστείρευτη φαντασία, διατηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές, παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πλέον σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας και υγιεινής. 

Ούζο Νο 7 Gold 700 ml

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ποικίλων σπόρων όπως γλυκάνισος, αστεροειδής γλυκάνισος, κορίανδρος και μαστίχας Χίου, αποστάζονται σταγόνα – σταγόνα μέσα σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες, υπό την επίβλεψη έμπειρων ποτοποιών, και δημιουργούν το «μαγικό συστατικό» για την παραγωγή του ΟΥΖΟ 7 GOLD.

 Διακρίνεται για το πυκνό γαλάκτωμά του, το απαλό άρωμα και την εξαιρετική γεύση του. Δοκιμάστε το και γευτείτε σε κάθε γουλιά του ΟΥΖΟ 7 GOLD το ιδανικό «πάντρεμα» των αρωματικών σπόρων.Τσίπουρο Εωθινόν χωρίς γλυκάνισο 500ml

Ένας μοναδικός συνδυασμός στεμφύλων από σταφύλια ροζακί, merlot και ροδίτη που δίνουν στο Εωθινόν Μαύρο τα έντονα αρώματα τους και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες αποστάζουμε με συνεχή επαγρύπνηση και συλλέγουμε σταγόνα – σταγόνα το κρυστάλλινο, φρουτώδες, απαλό, διπλό απόσταγμα καρδιάς «ΕΩΘΙΝΟΝ ΜΑΥΡΟ».Τσίπουρο Εωθινόν Παλαιωμένο 500 ml

Από επιλεγμένα αμπέλια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης συλλέγονται με αυστηρότατα κριτήρια σταφύλια των ποικιλιών Cabernet και Merlot που παντρεύονται με το κοσμοπολίτικο Syrah για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό μείγμα (cuvee) που αποτελεί την «βάση» του παλαιωμένου ΕΩΘΙΝΟΝ.

Ένα διπλό απόσταγμα καρδιάς που να διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά των σταφυλιών. Τα κλασικά αρώματα του παραδοσιακού μπορντό που προέρχονται από το Cabernet και το Merlot συνδυασμένα άριστα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σοκολάτας και μόκα που δίνει το Syrah.

Το απόσταγμα τοποθετείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια Radoux γνωστά για το υψηλό αρωματικό δυναμικό τους που δίνουν στο παλαιωμένο ΕΩΘΙΝΟΝ μέγιστη αρωματική πολυπλοκότητα κατά την διαδικασία ωρίμανσης του.

Το αποτέλεσμα είναι ένα λαμπερό κεχριμπαρένιο απόσταγμα που αποτελεί την Ελληνική πρόταση για τους «ψαγμένους», η εξέλιξη του παραδοσιακού τσίπουρου που έρχεται να κατακτήσει τους λάτρεις των Premium αποσταγμάτων.

Απολαύστε το σκέτο, με πάγο ή σε cocktails, συνοδέψτε το με ξηρούς καρπούς και θα γίνει η «ψυχή» της παρέας σας σε κάθε περίπτωση.Η Ποτοποιία Θράκης το τελευταίο καιρό έχει αμβλύνει τους ορίζοντές τις παράγοντας και εξαιρετικής ποιότητας ελληνική βότκα

gin

brandy, τα οποία φυσικά και είναι προς διάθεση στην ελληνική αγορά, πετυχαίνοντας μάλιστα σημαντικό μερίδιο σε εξαγωγές, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο και στην ανάπτυξη της οικονομίας μας αλλά και στην ενίσχυση του κύρους του κλάδου αυτού στο εξωτερικό.


Apostolos Rikoudis

Copyright Cava Ampulla Thessaloniki